Etiketler

Aile (27) Animasyon (3) Belgesel (5) Biyografi (13) Dram (52) Fantastik-Bilim Kurgu (42) Gençlik (11) Gizem (22) Komedi (15) Korku-Gerilim (16) Macera-Aksiyon (54) Müzikal (3) Polisiye-Suç (36) Politik (10) Psikolojik (17) Romantik (14) Savaş (13) Spor (7) Tarih (9)

24 Ağustos 2015 Pazartesi

Dabbe: Cin çarpmasi (2013)


Öncelikle :) :)

Dabbe (Dabbe, Dâbbet, Daabbat; Arapçaدابة), Dabbetülarz, Dabbetü'l Arz, Dabbet'ül Arz, Dabbetül Arz, Dâbbetü'l Arz, Dâbbetü'l-Arz, Daabbat al Ard (دابة الارض), İslam eskatolojisinde ahir zamanda (yerden) ortaya çıkacağına inanılan canlı varlıktır.
Dabbe'tül Arz'dan İslam dininin kutsal kitabı Kur'an'ın 27. suresinin 82. ayetinde bahsedilmektedir:[1]
"O söz, başlarına geldiği zaman, onlara yerden bir Dabbe çıkarırız; o da, insanların Bizim ayetlerimize kesin bir bilgiyle inanmadıklarını onlara söyler.(Neml Suresi, 82)
Hadisler;
“Dabbe’nin başı öküz başı gibi, gözü domuz gözü gibi, kulağı fil kulağı gibi, boynuzu keçi boynuzu gibi, boynu deve kuşunun boynu gibi, göğsü aslan göğsü gibi, rengi kahverengi gibi, böğrü kedi böğrü gibi, kuyruğu koç kuyruğu gibi, ayakları deve ayağı gibidir.”[2]İslam dinine göre böyle kabul edilmektedir.
Diğer hadislere göre Dabbe’nin başı gökte, kuyruğu kutupta, ayakları Arabistan yarımadasındadır. Kimine göreyse Dabbe’nin bir elinde Hz. Süleyman’ın mührü, diğer elinde Hz. Musa’nın asası vardır.[3]
(Wikipedia)

Bilinçlendikten sonra :) Filme geçersek türüne aşina olanlar için film aynı düzende ilerliyor. Yine sakin başlayan olaylar git gide karışıklaşıyor ve korku dolu anları peşinden getiriyor. Serinin bu filmini özellikle beğendim. Çünkü çok ilginç şeylere değinmişler, tuvalet büyüsü, hayvan otlatma (izleyince anlarsınız :)) gibi enteresan olaylar var. Tabi klasik insanları korkutmak için yapılan bu filmde sevgili bayan arkadaşlar bayağı gerilecektir diye düşünüyorum :) İyi seyirler

6.5/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder